Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» 17.6.2010 του κ. Κυρ. Μητσοτάκη

Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας εισπράττουν προκλητικά και βάναυσα την πιο βάρβαρη πολιτική που τους παίρνει ότι έχουν και δεν έχουν, της πιο ανίκανης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος, σε περίοδο δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας, μετά και την πλήρη εκχώρηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας σε τρίτους – ξένους προς τη χώρα, που κυρίαρχα και αποκλειστικά ενδιαφέρονται στο πως θα προστατεύσουν τα συμφέροντα των μεγάλων πιστωτών της ελληνικής πολιτείας ιδιωτών, τραπεζών, όμως ξένων και εκμεταλλευτών εδώ και πολλά χρόνια του πλούτου της χώρας, του δημοσίου χρήματος ακόμα και των ίδιων των πολιτών.
Την ώρα που οι μεγάλες και απολύτως απαραίτητες για το 80% του λαού μας, κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους καταρρέουν (τα νοσοκομεία σε πλήρη αδυναμία να υπερασπιστούν την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, λόγω των τρομερών ελλείψεων σε απαραίτητα υλικά, φάρμακα κ.λ.π., καθώς και σε προσωπικό – ιατρούς, νοσηλευτές κ.λ.π., η δε παιδεία διαλύεται, τα τεράστια προβλήματα θα γίνουν πλήρως κατανοητά το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, η δικαιοσύνη λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές καθυστερεί χρόνια να απονείμει το δίκαιο, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί διακόπτουν τις συμβάσεις με το δημόσιο διότι έχουν μήνες να πληρωθούν κ.λ.π., κ.λ.π.).
Εμφανίζονται, δυστυχώς για αυτούς, οι βολεμένοι της πολιτικής που όχι μόνο δεν έχουν προσφέρει τίποτα το θετικό για τη χώρα μας, αλλά έχουν και μεγάλη ευθύνη για όσα τώρα υποφέρουν οι Έλληνες πολίτες, να ενδιαφέρονται, τάχα, με απύθμενο θράσος, για το κράτος και ανακαλύπτουν με το “αρρωστημένο” και αντιλαϊκό πολιτικό σκεπτικό τους, ενόχους ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους συνδικαλιστές που τους ενοχλούν και δεν μπορούν καλύτερα και ευκολότερα να απολαμβάνουν όσα, χωρίς να το αξίζουν, τους προσφέρθηκαν με το πολιτικό σύστημα που στήριζαν, υποστηρίζουν και θέλουν να παραμείνει άθικτο έστω και αν η φτώχεια και η εξαθλίωση συνεχώς όλο και περισσότερο καταλαμβάνει μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας μας.
Προφανώς κ. Κυριάκο Μητσοτάκη δεν μπορούμε να ανήκουμε στο ίδιο κόμμα, γιατί εμείς είμαστε με τον εργάτη, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, τον ψιλικατζή, τον ταβερνιάρη, τον μεροκαματιάρη, τον εργαζόμενο με 600 ή 700 ή και 1500 ευρώ, τον συνταξιούχο που δυσκολεύεται να αγοράσει με την σύνταξή του τα φάρμακα του, τον άνεργο, το νέο και τη νέα που προσπαθεί με κάθε δύναμη, που μπορεί ανθρώπινα να διαθέσει για να έχει μια απλή αλλά αξιοπρεπή ζωή, χωρίς υποχρεώσεις και χωρίς εξαρτήσεις. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ;
Προφανώς και είμαστε με το συμβασιούχο και τον stager που εσύ τους περιφρονείς και τους βλέπεις μόνο ως ψηφοφόρους. Εμείς όπως και χθες και σήμερα είμαστε μαζί τους, θα συνεχίσουμε και αύριο και πάντα μέχρι εσείς οι πολιτικοί να αντιληφθείτε ότι η εκμετάλλευση και η κοροϊδία του λαού τελείωσε και το δικαίωμα το δικό σας δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστο μεγαλύτερο από αυτό του stage ή του συμβασιούχου.
Και βεβαίως είναι καλύτερα που η Νέα Δημοκρατία δεν προχώρησε σε επανίδρυση του κράτους γιατί, εάν η επανίδρυση είχε τις προδιαγραφές που μαθαίνουμε τώρα, τότε η κατάσταση ση Δημόσια Διοίκηση θα είχε έντονα φαινόμενα κατάρρευσης, διάλυσης και πάντως θα γινόταν όχι ωφέλιμη για το λαό μας.
Προφανώς το χρήσιμο, το ωφέλιμο και το δίκαιο του λαού και της χώρας είναι αυτό που ο νόμος πρέπει να προστατεύσει και όχι το συμφέρον των ολίγων και των διαφόρων συστημάτων που χρόνια τώρα εκμεταλλεύονται το λαό μας και το δημόσιο χρήμα.
Ευτυχώς που το καταλάβατε ότι δεν πρέπει να πατάτε σε δύο βάρκες γιατί εσείς ανήκετε στη βάρκα της πολυτελούς διακόσμησης και του καναπέ, εμείς είμαστε στη βάρκα με το λιτό και απλό εξοπλισμό που χωράει τους απλούς πολίτες και προφανώς δεν χρειαζόμαστε τη μπότα του ενός ποδιού σας που το βάζετε μόνο για κοροϊδία και καταπάτηση κάθε ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων, απλών ανθρώπων της καθημερινότητας. Καλά επίσης κάνετε που δεν θέλετε επαφές με τους Δακίτες, γιατί αυτοί ανήκουν στο λαό, στους εργαζόμενους και εσείς στην υψηλή κοινωνία που και στην περίοδο της μεγάλης κρίσης συνεχίζεται να καλοπερνάτε.
Σαφώς η Νέα Δημοκρατία πρέπει καθαρά να πει εάν είναι κόμμα του λαού ή υπακούει στις επιθυμίες κάποιων, υποτιθέμενων στελεχών της, που αποδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι διευκολύνουν και εξυπηρετούν συμφέροντα προς όφελος ολίγων «εκλεκτών» και φυσικά όχι της κοινωνίας και του λαού μας.
Και για να ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας:
Εμείς όλοι είμαστε με τη Ν. Δημοκρατία, υποστηρίζουμε τον Πρόεδρο στις προσπάθειες που κάνει να προστατέψει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και γενικά όλους τους πολίτες που αυτή τη δύσκολη περίοδο δέχονται τραγικές σε βάρος τους ανατροπές που τους οδηγούν σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.
Είμαστε με το λαό μας, γιατί και εμείς ανήκουμε σε αυτόν και θέλουμε το κόμμα μας πρωταγωνιστή στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Από τη ΔΑΚΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Άμα ήσουν υπουργός του ΠΑΣΟΚ: Βάζεις 20 εκατ € στην Cosmote και βγάζεις 450 εκατ.

Το 1997 η TELENOR B-INVEST AS αγόρασε το 30% της Cosmote έναντι 75 εκατ। € (26 δις δρχ τότε)। Στο μετοχικό κεφάλαιο της TELENOR B-INVEST AS συμμετείχαν με 73% η νορβηγική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telenor που έβαλε τα 55 εκατ। € και με 27% η offshore WR Com Enterprises που έβαλε το υπόλοιπα 20 εκατ. € για την αγορά του 30% της Cosmote.
Toν Οκτώβριο του 2000 που η Cosmote μπήκε στο Χρηματιστήριο οι δύο εταιρίες χώρισαν τα τσανάκια τους. Η νορβηγική Telenor πήρε το 18% και η offshore απέκτησε το 7,24% της Cosmote (το συνολικό ποσοστό τους είχε μειωθεί από το 30% στο 25% μιας και διέθεσαν και αυτοί όπως και ο ΟΤΕ μετοχές στο κοινό κατά τη δημόσια εγγραφή για την είσοδο της Cosmote στο ΧΑΑ).
Η offshore αμέσως όρισε εκπρόσωπό της στο ΔΣ τον Γιάννη Σαραντίτη, ετών.... 30 περίπου.
Το 2002 ο ΟΤΕ αποφάσισε να εξαγοράσει και να ενσωματώσει την Cosmote. Έτσι τον Οκτώβριο του 2003 αγόρασε το 9% της Cosmote, από το 18% που κατείχε η Τelenor, αντί 252 εκατ. ευρώ (86 δισ. δρχ. - τιμή μετοχής 8,2 €). 2 μήνες αργότερα η Telenor πούλησε το υπόλοιπο 9% της συμμετοχής της στην Cosmote, ήτοι (29,7 εκατ. μετοχές) στον επενδυτικό οίκο Lehman Bros, έναντι 373,3 εκατ. δολαρίων (αυτά κάνανε οι της Lehman και πήγαν άπατοι...)...
Λίγο αργότερα άρχισε και η offshore WR Com Enterprises να πουλάει σταδιακά τις μετοχές της Cosmote:
Τον Δεκέμβριο του 2004 πούλησε το 2% της Cosmote, δηλ. περίπου 6,5 εκατ. μετοχές, όταν η τιμή της μετοχής ήταν 14 €! Δηλ μόνο από το 2% των μετοχών εισέπραξε περίπου 90 εκατ € ενώ 7 χρόνια πριν είχε βάλει μόνο 20 εκατ. € για να αγοράσει το 7,24%!!!
Στη συνέχεια και μέχρι τον Απρίλιο του 2008 (που η Cosmote απορροφήθηκε πλήρως από τον ΟΤΕ και η μετοχή της σταμάτησε να διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ) η συγκεκριμένη offshore πούλησε και το υπόλοιπο 5 % της Cosmote που κατείχε δηλ. περίπου 17 εκατ. μετοχές σε τιμές πολύ ανώτερες (τιμή μετοχής 12.2005= 19 €, 12.2006=23 €, 12.2007=26 €)!!! Αν λοιπόν για το υπόλοιπο υπολογίσουμε στη ξεφτίλα μια τιμή των 20 €, τα 17 εκατ. μετοχές, ή το 5% της Cosmote που είχε στην κατοχή της η offshore, πρέπει να πουλήθηκαν 340 εκατ. €
340 και 90 = 430 εκατ € (χώρια τα τουλάχιστον 20 εκατ. € από μερίσματα από το 2001-2007 που κατά ΜΟ ήταν > 0,50 € ανά μετοχή) εισέπραξε η συγκεκριμένη offshore που είχε αγοράσει το 7% έναντι 20 περίπου εκατ.
Επένδυση 20 εκατ. € απέφερε έσοδα άνω των 450 εκατ.
Για ποιον; Για την offshore WR Com Enterprises; Όχι βέβαια!
Τα έσοδα πήγαν στην τσέπη του μπαμπά του Γιάννη Σαραντίτη...
θυμάστε στην αρχή της ανάρτησης που γράφουμε ότι διορίστηκε εκπρόσωπος της offshore στο ΔΣ της Cosmote...
Ποιος το λέει;
Η ίδια η Cosmote λέει στο "Ετήσιο Δελτίο Χρήσης του έτους 2000":
"Η εταιρία WR Com Enterprises Limited κυπριακή εταιρία συμφερόντων Βασίλη Σαραντίτη"...
Μα ποιος είναι ο Βασίλης Σαραντίτης; Ποιος είναι; Κάτι θυμίζει στους παλαιότερους...
Αααα Το βρήκα:
4.1986-11.1986 Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Υπουργός Εμπορίου
11.1986-2.1987 Υπουργός Εμπορίου
9.1987-6.1988 Υφυπουργός Μεταφορών και επικοινωνιών
11.1988-3.1989 Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας
Αυτός είναι λοιπόν ο Βασίλης Σαραντίτης!!! Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80 και σε υπουργικές θέσεις με πολύ ψωμί από το 1986 έως το 1989!!!
Τα ερωτήματα είναι αμίληκτα και χωρίς μέλι δεν απαντώνται:
- Που βρήκε ο Βασίλης Σαραντίτης, πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ, το 1997 20 εκατ. € να τα επενδύσει στην Cosmote; Το σίγουρο είναι ότι δεν του τα έδωσε ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς...
-Από που και ως που ίδρυσε από κοινού εταιρία με τη νορβηγική Telenor προκειμένου να αγοράσουν το 30% της Cosmote και να βγάλει σε 10 χρόνια 450 εκατ. €; Το σίγουρο είναι ότι δεν του το ψιθύρισε ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς...
-Αν τα χρήματα δεν ήταν δικά του και λειτούργησε σαν αχυράνθρωπος, ποιανού ήταν; Το σίγουρο είναι ότι δεν ήταν του Καραμανλή ή του Σαμαρά...
-Αν δεν καρπώθηκε αυτός τα 450 εκατ. € ποιοι τα τσέπωσαν; Το σίγουρο είναι ότι δεν τα τσέπωσαν ο Καραμανλής ή ο Σαμαράς...
Πιστεύω σιγά σιγά ν' αρχίζετε και καταλαβαίνετε
ΠΟΤΕ ΧΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...
Αναδημοσίευση από το http://dexiextrem.blogspot.com/2010/06/20-cosmote-450.html

Σκληρή γλώσσα από Ε. Βόζεμπεργκ για Α. Διαμαντοπούλου

Για κομματικό κράτος, με πρακτικές που θυμίζουν τις πράσινες κλαδικές του 1981, κάνει λόγο με σημερινή δήλωση η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου ότι «αν η ηγεσία του υπουργείου δεν αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την εκπαίδευση, η νέα σχολική χρονιά θα είναι χαμένη πριν καν αρχίσει».

Ειδικότερα η κ. Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από 9 μήνες στο υπουργείο Παιδείας, η υπουργός μόλις σήμερα αντιλήφθηκε ότι υπάρχει κλίμα αναστάτωσης στην εκπαίδευση. Ίσως, αν σταματήσει την τακτική των τηλεοπτικών μονολόγων και των ψευδεπίγραφων διαβουλεύσεων να καταφέρει και να ακούσει τις κραυγές των εκπαιδευτικών, που βλέπουν το έργο τους να απαξιώνεται και την επαγγελματική τους θέση να επιδεινώνεται τραγικά.

Μεγαλεπήβολοι πειραματισμοί, χωρίς καμία υποδομή να τους υποστηρίζει. Παλινόρθωση του κομματικού κράτους, με πρακτικές που θυμίζουν τις πράσινες κλαδικές του 1981. Αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που τιμωρούνται για την προσπάθειά τους να στηρίξουν την εκπαίδευση σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας μας και της ομογένειας.

Ο Σεπτέμβρης είναι πλέον δραματικά κοντά. Αν η ηγεσία του υπουργείου δεν αντιληφθεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί την εκπαίδευση, η νέα σχολική χρονιά θα είναι χαμένη πριν καν αρχίσει».

To Eρωτηματολόγιο στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί για την Επιμόρφωση

Ο Ειδικός Γεραμματέας του υπ. Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης με εγκύκλιο του, καλεί τους Διευθυντές της κάθε σχολικής μονάδας να διανείμουν τα ερωτηματολόγια στους εκπαιδευτικούς, να τα συγκεντρώσουν και να τα στείλουν με συστημένη επιστολή στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, στην Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ – ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεσογείων 396 Αγία Παρασκευή (με την ένδειξη ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ).

Το Ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο, η συμπλήρωσή του προαιρετική . Η τελική ημερομηνία αποστολής φακέλων είναι η Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010.
Περισσότερα καθώς και το ερωτηματολόγιο στο http://www.esos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8011:to-e-&catid=327:2009-12-01-17-35-24&Itemid=708

"Θα φέρω τα πάνω κάτω μέσα στο καλοκαίρι , για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία "

Εχω φέρει τον κόσμο ανάποδα και θα φέρω τα πάνω κάτω και μέσα στο καλοκαίρι , για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία το Σεπτέμβριο, χωρίς κενά, είπε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στο Mega και τους

δημοσιογράφους Δ. Καμποράκη και Γ.Οικονομέα, παρουσία των προέδρων της ΟΛΜΕ κ,. Πεππέ και ΔΟΕ κ. Μπράτη.
Η υπ. Παιδείας κάλεσε τα δύο κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να είνα μαζί σ αυτή την προσπάθεια.
Τόσο ο κ. Μπράτης , όσο και ο κ. Πεππές διατύπωσαν το παράπονα στην υπ. Παιδείας ότι "οι εκπαιδευτικοί με τις δηλώσεις που έχετε κάνει μέχρι σήμερα ασθάνονται ότι τους μαλώνετε".
Η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και παραφιλολογία, η οποία προσπαθει να δημιουργήσει το αρνητικό κλίμα.