Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/5/2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15/5/2015

Το χρονοδιάγραμμα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
 Από διαρροές μέσα από το υπ. Παιδείας στις αρχές τις άλλης εβδομάδας θα σταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε όλα τα σχολεία της χώρας η υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα παρέχει όλες τις διευκρινίσεις και τις οδηγίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολείων (σ.σ. το νομοσχέδιο θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της κυβέρνησης λόγω του κατεπείγοντος).  Η επιλογή των Διευθυντών των σχολείων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.
·         Στην υπουργική απόφαση θα υπάρχει ειδική αναφορά στους υποψηφίους,
σύμφωνα με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να επισκέπτονται το σχολείο επιλογής τους για να μιλήσουν στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, με την επισήμανση να μη διαταράσσουν το πρόγραμμα του σχολείου.
·         Η ιδέα για ανοικτή ακρόαση , εγκαταλείφθηκε με το σκεπτικό εάν ένας υποψήφιος βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή δε θα μπορεί να συμμετάσχει και κατά συνέπεια ουσιαστικά θα αποκλείονταν.
·         Τώρα ο υποψήφιος που είναι μακριά από το σχολείο επιλογής του μπορεί να στείλει το βιογραφικό στο Σύλλογο Διδασκόντων με την παράκληση να διαβαστεί στα μέλη. 
·         Αρχικά θα γίνει η εκλογή των θέσεων των Διευθυντών των Σχολείων και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Παιδείας οι θέσεις των Υποδιευθυντών. 
·         Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όλες οι διαδικασίες θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι 19 Ιουνίου.
·         Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν χρονικά περιθώρια και για αργότερα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης με στόχο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο.

 

. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: Απαντώντας εκτός εαυτού στη συνέντευξη του αν. υπουργού Παιδείας –

«Υπολογίζεται, δε, ότι οι θέσεις θα είναι λιγότερες από 3.000 και, σημειωτέον, πρόκειται για τον συνολικό αριθμό των θέσεων που διατίθενται στο υπουργείο Παιδείας.» (Εφημερίδα των Συντακτών, φ. 9/5/2015) Χωρίς καμιά δημιουργική ασάφεια, οι προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΟΠΑΙΘ και συνολικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αφοπλιστικά κυνικές: οι διορισμοί θα είναι λιγότεροι από 3.000 σε ένα δημόσιο σχολείο που πνέει τα λοίσθια με 32.000 συνταξιοδοτημένους συναδέλφους την τελευταία πενταετία και μηδενικούς διορισμούς στο έδαφος της μνημονιακής αναλογίας 1:10. Τι κι αν σε κάθε αποχώρηση εκπαιδευτικού αντιστοιχεί προφανώς και μία πρόσληψη με μόνιμη και σταθερή εργασία, από τη στιγμή που όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη και τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και αναφαίρετο το δικαίωμα στη μόρφωση; Τι κι αν οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν ένα σκασμό φόρους για να μπορούν τα παιδιά τους να είναι μέσα στις σχολικές αίθουσες και με ένα απολυτήριο λυκείου στα δεκαοχτώ τους; Λεπτομέρειες μπροστά στους ασφυκτικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς του χρέους, στα τελεσίγραφα του ευρωμονοδρόμου, της σημερινής εξόφλησης μόλις 750 εκατομμυρίων, υφαρπαγμένων από τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου… - «Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε όσο μπορούμε περισσότερες πιστώσεις για αναπληρωτές […] Θα πρέπει, πάντως, να σημειώσω ότι οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια να λειτουργήσουν όσο γίνεται πιο εύρυθμα τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη.» Με λιγότερους από 3.000 διορισμούς η συνεπαγωγή είναι ηλίου φαεινότερη. Βέβαια για να μη μας θεωρούν και λοβοτομημένους, ρωτάμε: 

·         θα στηρίζουμε τα σχολεία ως εργαζόμενοι-λάστιχο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, περιπλανώμενοι μακριά από τις οικογένειές μας, συντηρώντας τις περισσότερες φορές δύο σπίτια με δύο νοίκια, υπογράφοντας συμβάσεις- δουλοκτητικά σύμφωνα απασχόλησης και μισθό παγωμένο στα εφτά χρόνια προϋπηρεσίας, που καταβάλλεται όποτε καταστεί εφικτό το ξεπάγωμα του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ; 

·         Θα στηρίζουμε τα σχολεία με το φόβητρο της «πιο δημοκρατικής» διαγραφής μας από τους πίνακες για ένα χρόνο (προπάντων ήρεμα και συναινετικά στην αγχόνη…), αν στα μέσα της σχολικής χρονιάς αίφνης κληθούμε και δεν εργαστούμε στα νησιά της άγονης γραμμής; Θα φροντίσει μήπως το Υπουργείο να ανακοινοποιήσει δημόσια όλα τα κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ώστε στη βάση αυτών των δεδομένων κάθε συνάδελφος να μπορεί να δηλώσει και τις περιοχές πρόσληψης, χωρίς το μοίρασμα, το σπάσιμο και την πελατειακή απόκρυψη των κενών; 

·         Θα στηρίζουμε τα σχολεία όταν κινδυνεύουμε να απολυθούμε αν αρρωστήσουμε πάνω από 15 μέρες και αναγκαστικά πάρουμε αναρρωτική άδεια;

·         Θα στηρίζουμε τα σχολεία όταν τις μέρες που απεργούμε για τα αυτονόητα και για να κρατήσουμε όρθιο το ίδιο το δημόσιο σχολείο με τους αγώνες μας, μας περικόπτονται τα ένσημα και η προϋπηρεσία, κινδυνεύοντας να χάσουμε ακόμη και το θερινό μας μισθό, το επίδομα του ταμείου ανεργίας;

ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ…ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ!


Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου