Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΛΟΓΗ Δ/ΝΤΩΝ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις που ακολούθησαν προκειμένου να επιλεγούν οι κομματικοί αρεστοί στη Διοίκηση της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραβίασε κάθε ηθικό φραγμό προκειμένου να «αποκαταστήσει» τα δικά της παιδιά.

Καταρχάς αυθαίρετα έληξε η θητεία των προηγούμενων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ως γνωστόν είχαν επιλεγεί ύστερα και από αδιάβλητοι διαγωνισμό τύπου ΑΣΕΠ.

Ακολούθως στη διαδικασία της συνέντευξης, με «χειρουργικές» επεμβάσεις, «εκτέλεσε» τους μη κομματικά ημέτερους υποψηφίους, που είχαν την αφέλεια να πιστέψουν τις εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, για αξιοκρατία στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Προς τούτο αναφέρουμε και συγκεκριμένα παραδείγματα. Στα Χανιά προκειμένου ο 2ος σε αντικειμενικά μόρια (15,5) να ξεπεράσει τον 1ο (19,39) έλαβε Μ.Ο. στη συνέντευξη 14,71 με άριστα το 15 ενώ ο 1ος σε μετρήσιμα μόρια έλαβε μόλις 9,86! Τυχαία, ο 2ος σε μόρια ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ.

Στην Εύβοια, αντίστοιχα ο 4ος έγινε 1ος και πήρε τη θέση του Δ/ντη Εκπαίδευσης με Μ.Ο. συνέντευξης 13,16 ενώ ο 1ος πήρε μόλις 8,5! Τυχαία, και αυτός ήταν συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ. Στο Λεκανοπέδιο ο 1ος έγινε 10ος μετά τη συνέντευξη μη καταφέρνοντας να διεκδικήσει καμία από τις 7 προκηρυχθείσες θέσεις των Δ/νσεων της Αττικής. Τυχαία, και οι 7 Δ/ντές που επελέγησαν ήταν συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Το ίδιο συνέβη και στη Μεσσηνία και στη Ζάκυνθο αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Έτσι, οι έσχατοι έγιναν πρώτοι. Οι κομματικά αρεστοί κατέλαβαν τη Διοίκηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η πολιτική ηγεσία απέκτησε τα εκτελεστικά όργανα που επιθυμούσε. Αυτοί θα υλοποιήσουν τη νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και θα επιχειρήσουν να συντρίψουν τη δικαιολογημένη αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, που γιγαντώνεται, ενάντια στην κυβέρνηση που ξεπούλησε τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. και τη νεοφιλελεύθερη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Όμως η Υπουργός Παιδείας ματαιοπονεί. Ο εκπαιδευτικός κόσμος θα αντιδράσει δυναμικά στις μεθοδεύσεις της.

Το κομματικό κράτος που οραματίζεται δε θα περάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου