Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή και δηλώσεις του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις πρόσφατες επιλογές Δ/ντών Εκπαίδευσης

Ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ευριπίδης Στυλιανίδης κατέθεσε σήμερα κοινή Ερώτηση στη Βουλή με την Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ και Βουλευτή Α’ Αθηνών Ελίζα Βοζεμπεργκ, επ’ ευκαιρία των αναξιοκρατικών επιλογών των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο χώρος της Παιδείας θα έπρεπε στην εποχή μας να είναι χώρος συνάντησης, συνεννόησης και συνεργασίας για την αναγέννηση της εθνικής ελπίδας. Δυστυχώς όμως οι πρόσφατες αιφνιδιαστικές και αναξιοκρατικές κατά κανόνα επιλογές των Διευθυντών Εκπαίδευσης μας επιστρέφουν στην εποχή των μικροκομματικών λογικών.
Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη συνέντευξη, που κάποτε κατέκρινε, όχι ως εργαλείο επιλογής της αξιοσύνης αλλά ως μέσο ανασύστασης του «κομματικού στρατού», κάνοντας πολλές φορές και από αυτόν τις χειρότερες επιλογές. Η εποχή των μεγάλων και ωραίων λόγων του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση έχει τελειώσει. Η επανεμφάνιση δυσλειτουργιών και προβλημάτων, που εμείς είχαμε αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την περίοδο 2008-2009, αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Δυστυχώς όμως και αυτή τη φορά το τίμημα το πληρώνουν τα παιδιά μας».





Αθήνα, 03 Σεπτεμπρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου