Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΕΛΜΕ 26-2-2010

Κίνηση για ενεργή ΕΛΜΕ Zάκυνθος, 26-02-2010
ΑΠΕΡΑΝΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑ - ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ - Δ.Σ. ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ «ΠΡΑΚΤΙΚΑ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ
Αυτά περιμένουν από εμάς - τους εκλεγμένους -οι συνάδελφοι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;
Σε αυτούς τους καιρούς που τα δικαιώματα μας, δέχονται πρωτοφανή επίθεση, που οι συνάδελφοι έχουν ανάγκη από έμπνευση και ενθάρρυνση, εμείς οι εκλεγμένοι εξαντλούμαστε σε ανούσιες συνεδριάσεις , απέραντα «πρακτικά» συνεδριάσεων -το κάναμε και εμείς ως Κίνηση το λάθος- και κοκορομαχίες χωρίς κανένα περιεχόμενο.
Ζητήσαμε -σαν Κίνηση- να συντονιστούμε με τους άλλους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους εργαζομένων και εισπράξαμε δύο φορές την άρνηση:
Από την ΠΑΣΚ γιατί όλα περνάνε από το υπό ίδρυση (εδώ και τρία χρόνια!) Παράρτημα της ΑΔΕΔΥ και από την ΔΑΣ διότι έχει άλλες επιλογές συντονισμού (ΠΑΜΕ) και διότι η πρόταση μας είναι διασπαστική (!), επειδή κατατέθηκε λίγα λεπτά αργότερα από την δική τους! Χρειάστηκαν τρεις απέραντες συνεδριάσεις Δ.Σ. (η τελευταία μόλις 30 ώρες πριν την Απεργία) , για να «αποφασίσουμε» να τριχοτομηθούμε ακόμη και ως προς τον τόπο της συγκέντρωσης:
  • η ΔΑΚΕ υπερψήφισε την Πρόταση μας για συντονισμό και συγκέντρωση μαζί με τα υπόλοιπα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία. · η ΔΑΣ ακολούθησε τη δική της πρόταση (με το ΠΑΜΕ) και
  • η ΠΑΣΚ αποφάσισε να συμμετάσχει και στις δύο συγκεντρώσεις!

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι πέντε Σύλλογοι εργαζομένων του Δημοσίου, απευθύνθηκαν στο ΠΑΜΕ για κοινή συγκέντρωση και εισέπραξαν την άρνησή του.

Θλιβόμαστε γιατί ενώ εμείς οι εκλεγμένοι του Δ.Σ. απεραντολογούμε, χωρίς να μπορούμε να αποφασίσουμε ούτε τον τόπο της συγκέντρωσης, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - η συντριπτική πλειοψηφία - δεν πήγαν σε καμιά από τις δύο συγκεντρώσεις. Αντίθετα στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις ήταν πολύ μεγάλες και αυτό πρέπει να μας απασχολήσει τοπικά.

Η ΕΛΜΕ με ευθύνη των ΠΑΜΕ και ΠΑΣΚ έβγαλε μια μνημειώδη Ανακοίνωση- Ενημέρωση (έτσι αποκλήθηκε) , με την οποία ενημερώνει (!) για εκδήλωση με δύο μέλη Γ.Σ. ΑΔΕΔΥ, την οποία διοργανώνουν ΑΛΛΟΙ (δάσκαλοι, Νοσοκομειακοί, Νομαρχιακοί, και Δημοτικοί Υπάλληλοι) και την οποία η ίδια η ΕΛΜΕ αρνήθηκε να συν-διοργανώσει!

Αν οι αγώνες μας -και η ΕΝΟΤΗΤΑ - μπορούν να ενδυναμωθούν από την αναβίωση του τοπ. Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ , ας το κάνουμε επιτέλους! Η Κίνηση ήδη πίεσε προς αυτή τη κατεύθυνση . Οι πλειοψηφούσες τότε (2007) παρατάξεις , δεν έπραξαν τίποτα επί τρία χρόνια για τη σύστασή του. Δεν πρέπει όπως να επικαλούνται (ιδιαίτερα η ΠΑΣΚ) το υπό ίδρυση Παράρτημα , για να μην κάνουν ΚΑΜΙΑ ενέργεια , μέχρι που αυτό το Παράρτημα να γίνει πραγματικότητα .Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα ο Σύλλογος Δασκάλων -ελλείψει θεσμικού συντονιστικού οργάνου- συντόνιζε τις απεργιακές συγκεντρώσεις με άλλα Πρωτοβάθμια σωματεία.Όμως, η επίθεση που δεχόμαστε από τα κυβερνητικά μέτρα, τους διεθνείς οικονομικούς οίκους και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, το περιβόητο «Χρέος» και τα ΜΜΕ , πρέπει να μας οδηγήσουν στην ΕΝΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ Πρέπει να αντιδράσουμε.

Αποτελεί διαρκή επιλογή μας, ο συντονισμός μας με τα άλλα Πρωτοβάθμια Σωματεία, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με όλες τις υπαρκτές -μη γραφειοκρατικές Συλλογικότητες, με όλους τις υπαρκτούς εργαζόμενους , αυτούς που δουλεύουν δίπλα μας. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ κανείς. Να ενεργοποιήσουμε ότι μπορεί να ενδυναμώσει τους αγώνες μας (και το Παράρτημα!)

Συνάδελφοι, να εμπνευστούμε από τους (πολύ) παλιότερους αγώνες . Πριν από πολλές -πολλές δεκαετίες, οι τότε εργαζόμενοι που δεν είχαν κανένα δικαίωμα ,χωρίς μέσα , χωρίς συμμάχους , κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες και αντιμετωπίζοντας συχνά ωμή βία., ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ και ΠΗΡΑΝ. Δεν εγκαταλείπουμε κανένα από τα Δικαιώματα που μας κληροδότησαν εκείνοι. Και δεν ξεχνάμε ότι:

«Για να φορτωθεί η γκαμήλα πρέπει πρώτα να γονατίσει». Να μην γονατίσουμε

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου