Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Ζακύνθου δηλώνει την απόλυτη συμπαράστασή της στους δύο (ανώνυμους) συναδέλφους, που με αόριστες καταγγελίες δέχτηκαν την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, όπως αυτή εκδηλώθηκε με όσα δημοσιεύτηκαν στις 8 και 15 Μαρτίου στον τύπο. Η αναφορά σε καθηγητές «Καρδινάλιους της ιεράς εξέτασης» και «ιδεολογικοπολιτικούς χωροφύλακες της αστικής τάξης» όφειλε να προκαλέσει την άμεση αντίδραση και, τουλάχιστον, την προσεκτική διερεύνηση των ανακοινώσεων από την ΕΛΜΕΖ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε.
Ως ΔΑΚΕ ζητήσαμε από το Δ.Σ της ΕΛΜΕΖ της 15ης Μαρτίου την καταδίκη των ανακοινώσεων και την σύνταξη κειμένου στήριξης των συναδέλφων. Η πρόταση αυτή δεν υποστηρίχθηκε.
Εκτιμούμε πως επιχειρείται χειραγώγηση έως φίμωση όσων καθηγητών τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα στους μαθητές. Δεν τρομοκρατούνται μαθητές αλλά καθηγητές. Άλλωστε το παράδειγμα του διασυρμού συναδέλφου από το ΠΑΜΕ το έχουμε πρόσφατο.
Καλούμε την ΕΛΜΕΖ και όσους επιθυμούν την ενεργοποίησή της, να αναλάβουν και τις ευθύνες και τις πρωτοβουλίες που τους αναλογούν. Αλλιώς να μας ξανα-συστηθούν.


16/3/2010
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου