Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24/2/2010

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου το οποίο κυκλοφόρησε στις 22/2 (βρίσκεται αναρτημένο στο blog μας με τίτλο "Συμμετέχει η ΕΛΜΕ Ζακύνθου;") αφού συμπληρώθηκε χειρόγραφα στις 23/2/2010, αναφέρεται η συμμετοχή των παρατάξεων του ΠΑΜΕ της Κίνησης Για Ενεργή ΕΛΜΕ και της ΠΑΣΚ στις κινητοποιήσεις της 24/2 αλλά συμμετοχή της ΔΑΚΕ δεν αναφέρεται πουθενά!
Στο έκτακτο Δ.Σ της 22/2, για το οποίο ενημερώθηκα (ως επρόσωπος της ΔΑΚΕ) στις 8μμ και δήλωσα αδυναμία συμμετοχής, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, όπως φαίνεται, θέματα που αφορούσαν στην συμμετοχή των παρατάξεων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 24/2/2010. Παρά το γεγονός ότι σε όλα τα προηγούμενα Δ.Σ είχα τοποθετηθεί θετικά (καταγεγραμμένο στα πρακτικά) για τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Παρά το γεγονός ότι και σε email που μου είχαν σταλεί είχα τοποθετηθεί θετικά στην κοινή συνδικαλιστική παρουσία όλων των σωματείων της Ζακύνθου και παρά το γεγονός ότι τα τηλέφωνα λειτουργούν μια χαρά, δηλώνω έστω και εκ των υστέρων ότι συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Καταψηφίσαμε το απεργιακό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αφού για πολλοστή φορά είναι διασπαστικό και υπερψηφίζουμε την κοινή συνδικαλιστική δράση και παρουσία όλων των σωματείων. Είναι θλιβερό να αναβάλλονται Δ.Σ για "ποδοσφαιρικούς λόγους" και μάλιστα σε μια εποχή που μειώνεται ο μισθός μας, αμφισβητείται η μονιμότητά μας, θίγονται τα ασφαλιστικά μας διακιώματα, συκοφαντείται ο κλάδος. Είναι θλιβερό ο ανένδοτος αγώνας των εργαζομένων και της λαϊκής πάλης να βρίσκει ανάχωμα μόλις σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα. Είναι προφανές το γιατί αρνούνται κάποιες παρατάξεις την τηλεφωνική τοποθέτηση ενός εκπροσώπου, υπο αυτές τις συνθήκες, όταν μάλιστα η θέση του είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της Ένωσης. Θα ανατρεπόταν το 2-2-2 της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα στις 22/2/2010.
Στόχος κάποιων παρατάξεων δεν είναι η επιτυχής συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις αλλά η υπονόμευση των διαδικασιών.

Θ. Ανδρίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου