Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ 24/2/2010...

1.- Οι καθηγητές της Ζακύνθου συμμετέχουν σήμερα στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ.
Όσο για τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ στο τελευταίο Δ.Σ στις 22/2/2010 ψήφισαν:
  • Η ΔΑΣ συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ,
  • Η Κίνηση για Ενεργή ΕΛΜΕ συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, με πρόταση για κοινή συνδικαλιστική δράση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ζακύνθου,
  • Η ΠΑΣΚ συμμετοχή και στις δύο ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ και

Η ΔΑΚΕ δεν συμμετείχε στο Δ.Σ της 22/2/2010 λόγω κωλύματος του εκπροσώπου της, αλλά σε προηγούμενα Δ.Σ είχε τοποθετηθεί υπερ των κινητοποιήσεων στα πλαίσια των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, ενώ συμφώνησε σε συνδικαλιστική συστράτευση όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων της Ζακύνθου.

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας και καλή δύναμη.
    Επιθυμώ να καταθέσω το παρακάτω σχόλιο.
    Η ΠΑΣΚ στην τελευταία συνεδρίαση δεν ψήφισε «…συμμετοχή και στις δύο ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ (απεργιακές συγκεντρώσεις)».
    Προτείναμε στο Δ.Σ. να βγει κείμενο στήριξης της απεργίας με ταυτόχρονο κάλεσμα προς τους συναδέλφους να πλαισιώσουν όποια από τις προγραμματισμένες απεργιακές συγκεντρώσεις επιθυμούν. Γιατί αυτή η πρόταση;
    Γιατί για εμάς η κοινή δράση και συσπείρωση όλων των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματίων μπορεί να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών που μόνο το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ μπορεί να προσφέρει. Έτσι μόνο μπορούμε να συντονιστούμε, έτσι μόνο μπορούμε να απευθυνθούμε στο ΠΑΜΕ, στα σωματεία της ΓΣΕΕ κ.λ.π. για κοινές συγκεντρώσεις και πορείες. Το να ακολουθούμε σωματεία με μοναδικό σκοπό την δημιουργία -και μάλιστα άναρχη -ενός αντι-ΠΑΜΕ μετώπου δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός.
    Επιθυμούμε την επαναλειτουργία του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ στη Ζάκυνθο και εργαζόμαστε για αυτή. Μέχρι τότε όμως θα κοιτάξουμε να μην δημιουργούμε διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους συναδέλφους.

    Διονύσης Μαυροπόδης
    Εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή